De bedrijfsactiviteiten van St. Joris Keramische Industrie zijn eind februari 2023 beëindigd. Daarmee komt er een einde aan een historie van 100 jaar keramische productie, o.a. op het gebied van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels.

De continuïteit in levering van deze producten blijft gewaarborgd door de samenwerking met Wienerberger. Wienerberger heeft de voorraad van St. Joris overgenomen en zet de productie voort op de Wienerberger locatie in Panningen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Wienerberger.
Bezoek de Wienerberger website
X

Strengpers Stenen

Uw creativiteit bepaalt welke kleur en vorm steen wij maken!

Uw creativiteit bepaalt welke kleur en vorm steen wij maken. Uw ontwerp is leidend. Door de ambachtelijke productie van de verglaasde verblendsteen van St. Joris is bijna iedere kleur denkbaar.

De ongebakken stenen worden voorzien van een glazuurlaag en daarna in tientallen meters lange tunnelovens gebakken volgens het éénbrandsproces. Het totale bakproces neemt dagen in beslag. Door deze lange baktijd en de hoge temperatuur (1200 ºC) ontstaat een fraaie kwaliteitssteen die onder extreme omstandigheden haar prachtige kleur houdt.

Formaten

  • standaard waalformaat (210x100x50mm)
  • standaard engels formaat (215x102x65mm)
  • andere langere en grotere formaten o.a. in lengtes van 190mm, 240mm, 290mm, 327mm, 440mm, vierkante/ rechthoekige blokken, profielstenen en steenstrips op aanvraag leverbaar. 
  • Formaat/ Vorm naar eigen ontwerp laten produceren:
    Polyformaten, Diamant Steen, Saw Tooth etc.

Kleuren

  • diverse standaardkleuren op voorraad
  • vrijwel alle andere kleuren volgens de verschillende waaiers
    (NCS, RAL, Sigma, etc.) op aanvraag leverbaar

Downloads