Renovatie

Vele vorm- en profielstenen voor de renovatie en restauratie sector.

St. Joris Keramische Industrie produceert al jaren vele vorm- en profielstenen voor de renovatie en restauratie sector. Vorm- en profielstenen in Strengpers- en Vormbak uitvoering zijn veel gebruikten producten in de renovatie en restauratie sector.

Wij kunnen uw oude geglazuurde vorm- en/of profielsteen volledig opnieuw produceren. U hoeft alleen ons een tekening of een monster te doen toekomen op basis hiervan kunnen we de steen opnieuw in de gewenste uitvoering produceren.

Van oudsher werden deze profielstenen geglazuurd in het tweebrandsproces. Stenen gebakken door steenfabrikanten daarna geglazuurd en vervolgens nogmaals gebakken. In de loop van de jaren laat  de glazuur steekjes vallen en gaat craqueleren met vorstschade tot gevolg. 

Wellicht heeft u bij het lezen  van onze website inmiddels vernomen dat St. Joris produceerd in het éénbrandsproces dit proces biedt de garantie dat de glazuur over de jaren heen constant blijft en niet gaat craqueleren. 

Formaten

  • Informeer naar onze mogelijkheden van Vorm- en Profielstenen. Voor elke toepassing heeft St. Joris de mogelijkheid om deze te produceren.

Kleuren

  • Kleuren match bij Renovatie en Restauratie vaak het best op basis van een bestaande monstersteen.
  • Nieuwbouw: vrijwel alle andere kleuren volgens de verschillende waaiers
    (NCS, RAL, Sigma, etc.) op aanvraag leverbaar