De bedrijfsactiviteiten van St. Joris Keramische Industrie zijn eind februari 2023 beëindigd. Daarmee komt er een einde aan een historie van 100 jaar keramische productie, o.a. op het gebied van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels.

De continuïteit in levering van deze producten blijft gewaarborgd door de samenwerking met Wienerberger. Wienerberger heeft de voorraad van St. Joris overgenomen en zet de productie voort op de Wienerberger locatie in Panningen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Wienerberger.
Bezoek de Wienerberger website
X

Het ambacht van St. Joris

Liefde voor klei, daar begint het mee. Uiterst zuivere Westerwalder klei is de basis voor ons ambacht.

De grofkeramische, vacuümgeperste verblend- en de handvorm/vormbakmethoden resulteren in een hoge scherfdichtheid. Na droging wordt het glazuur aangebracht en daarna één keer gebakken. Door het eenbrandprocedé op 1200 graden ontstaat een ijzersterk product, waarin scherf en glazuur gesinterd zijn. Tijdens het productieproces worden kleisamenstelling, vorm van de producten en de dikte van de glazuurlaag steeds in de gaten gehouden.

Van standaard stenen tot profielstenen en specials: Het resultaat is altijd een haarscheurbestendige, rondomgekleurde, krasvaste, kleurechte geglazuurde topsteen!