De bedrijfsactiviteiten van St. Joris Keramische Industrie zijn eind februari 2023 beëindigd. Daarmee komt er een einde aan een historie van 100 jaar keramische productie, o.a. op het gebied van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels.

De continuïteit in levering van deze producten blijft gewaarborgd door de samenwerking met Wienerberger. Wienerberger heeft de voorraad van St. Joris overgenomen en zet de productie voort op de Wienerberger locatie in Panningen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Wienerberger.
Bezoek de Wienerberger website
X

St. Joris en Klinkers

St. Joris en Steenfabriek Klinkers presenteren unieke samenwerking!

Sedert begin 20ste eeuw produceren Steenfabriek Klinkers en St. Joris Keramische Industrie afzonderlijk van elkaar een eigentijds maar vooral bijzonder baksteenproduct, beide met liefde voor de klei en het ambacht, gestuur vanuit Limburg de wereld in.

Historisch gezien hebben beide bedrijven weinig met elkaar gemeen, juist dat maakt deze samenwerking uniek. Daar waar je het niet verwacht, ontstaan de mooiste creatieve ideeën

In deze economische tijden waarbij de gehele bouw in een recessie zit, hebben wij gemeend de samenwerking op te zoeken, dit heeft geresulteerd in een aantal verschillende mix sorteringen die eigentijdsheid en kracht uitstralen.

Wij verwachten met deze sorteringen aan de vraag te voldoen voor eigenzinnige, eigentijdse, creatieve en vooral esthetisch bijzondere gevels. Bij ons vindt u unieke buitengevels die architecten en ontwikkelaars in staat stellen er iets bijzonders van te maken.

De schoonhuid zit hem niet in het idee alleen de schoonheid ontstaat ook door de liefde voor het keramisch product.

Formaten

Het idee is uitgewerkt in basis waalformaat. De samenwerking gaat verder dan alleen op basis van waalformaten mocht u andere formaten wensen in uw project kunnen we dit voor u verzorgen.

Kleuren

De kleuren van St. Joris kunnen we naar uw idee produceren mocht u een van de sorteringen beter vinden matchen met een andere glazuurkleur is dit uiteraard geen enkel probleem!