De bedrijfsactiviteiten van St. Joris Keramische Industrie zijn eind februari 2023 beëindigd. Daarmee komt er een einde aan een historie van 100 jaar keramische productie, o.a. op het gebied van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels.

De continuïteit in levering van deze producten blijft gewaarborgd door de samenwerking met Wienerberger. Wienerberger heeft de voorraad van St. Joris overgenomen en zet de productie voort op de Wienerberger locatie in Panningen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Wienerberger.
Bezoek de Wienerberger website
X

Steenstrippen

Ideaal voor te verlijmen en prefab elementen!

 

In de huidige markt omstandigheden vinden onze steenstrips in Vormbak en Verblend ook hun toepassing in de Nieuwbouw- en Renovatiesector. Ideale producten voor prefab elementen. Deze strippen worden gemaakt in hetzelfde éénbrandsprocede zoals onze stenen.

De ongebakken strippen worden voorzien van een glazuurlaag en daarna in tientallen meters lange tunnelovens gebakken volgens het éénbrandsproces. Het totale bakproces neemt dagen in beslag. Door deze lange baktijd en de hoge temperatuur (1200 ºC) ontstaat een fraaie kwaliteitssteen die onder extreme omstandigheden haar prachtige kleur houdt.

 

Formaten

  • Standaard:
    210x50mm stripdiktes standaard leverbaar vanaf 15mm 
    215x65mm stripdiktes standaard leverbaar vanaf 15mm
  • Mocht in uw project dikkere strippen gewenst zijn kunnen we dit op projectbasis realiseren.

Kleuren

 

  • vrijwel alle andere kleuren volgens de verschillende waaiers
    (NCS, RAL, Sigma, etc.) op aanvraag leverbaar