De bedrijfsactiviteiten van St. Joris Keramische Industrie zijn eind februari 2023 beëindigd. Daarmee komt er een einde aan een historie van 100 jaar keramische productie, o.a. op het gebied van glazuurbakstenen en keramische raamdorpels.

De continuïteit in levering van deze producten blijft gewaarborgd door de samenwerking met Wienerberger. Wienerberger heeft de voorraad van St. Joris overgenomen en zet de productie voort op de Wienerberger locatie in Panningen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Wienerberger.
Bezoek de Wienerberger website
X

Science Studio Stroud

 

St. Joris ontwikkelt bijzondere glazuurstenen voor wereldberoemde Engelse kunstenaar. Virtuoze gevel van witte glazuur stenen

“Prachtige wit geglazuurde gevelstenen maken de Science Studio van de wereldvermaarde kunstenaar Damien Hirst tot een fabuleus gebouw”. Een opmerking van de Engelse architect van bureau Designscape Architects Bath die in vervoering raakte bij het zien van zijn eigen ontwerp, dat door de uitvoering in de witte geglazuurde gevelstenen van St. Joris uit Beesel een extra dimensie kreeg.

Een bijzonder wereldberoemde kunstenaar verdient een bijzondere studio.  Dat mag van de nieuwe Damien Hirst Science Studio absoluut gezegd worden. De exclusieve puntvormige architectuur, uitgevoerd in een glanzend witte gevelsteen, die twinkelt in het daglicht en is afgewerkt met een slanke 4 mm. witkleurige voeg, maken het gebouw tot de ‘parel van het Engelse Durbridge.

Speciale ontwikkelde glazuur:

De gevelstenen hebben het Engelse formaat 215x102x65mm, waarvan de witte glazuurlaag is samengesteld uit een speciaal door St. Joris voor dit project ontwikkeld procedé. Voor de mooie puntige hoeken die het project kent, werden door het Limburgse bedrijf extra ‘specials’  geproduceerd. Directie en medewerkers van St. Joris spreken van een bijzondere eer om aan dit project hun medewerking te mogen verlenen. “Het bood ons de gelegenheid te laten zien dat wij, als het gaat om bijzondere glazuren, aan  elke wens van de architect kunnen voldoen, zowel in glazuur als in de vorm van de stenen een projectspecifieke invulling kunnen geven.